Made in Halland

Inte långt ifrån Varberg, ca 3 mil österut på gränsen till Småland, ligger en ort som heter Kungsäter. Här finns vi – Kungsäter Kök. I flera generationer har vi byggt kök här.

Om du uppskattar svensktillverkad kvalitet, flexibilitet och leveranssäkerhet har du hittat rätt. Vi har nämligen bestämt att kvalitet skall vara Nummer 1 av våra konkurrensfördelar när vi väljer både råvaror och samarbetspartners. Det var ett enkelt beslut eftersom vi producerar nästan allt själva här i Kungsäter i Halland, med virke som växt nästgårds i generationer, och vi har aldrig haft en tanke på att tumma på hur eller vad vi tillverkar. Och helst svenskt om vi får välja.

Nu växer förstås inte valnöt runt hörnet, så vissa träslag måste naturligtvis inhandlas utifrån, men då är det fortfarande kvaliteten som i första hand får avgöra inköpta varor och tjänster. Lägg därtill vår förmåga att kunna anpassa köket till just dina mått, vinklar och önskemål så har du möjlighet att få ett unikt, personligt kök. Kvalitet är dock inte bara hårdvara och hantverk. Vi är väldigt måna om kemin mellan oss och våra kunder. Båda parter skall vara nöjda efter avslutad affär.

Kungsäter Kök AB ägs av Culinarum Group AB som äger flera Svenska köksvarumärken i premiumsegmentet. Ägarna till Culinarum Group AB är operativt verksamma i bolagen.

Välkomna till Kungsäter Kök!

Helmassiva Kök. 

Man behöver inte vara expert för att förstå att massivt trä håller en livstid. Det är bara att försöka lyfta en stomme, och insikten om tyngd och gedigen kvalitet infinner sig direkt.

Vill man dessutom ha känslan och doften av 22 mm massivt oljat trä, så är valet enkelt. Men du kan lika gärna få den vitvaxad istället för oljad, då får du ett ljusare alternativ men behåller ändå träkänslan i massivt virke och gediget hantverk. Det går också utmärkt att lacka den. Då får du en yta som är enklare att sköta.

Vetskapen om det massiva träet har du ju i alla fall. Som andra alternativ på stomme kan du välja en björk-lamellstomme med furukärna, spärr- fanerad för bästa formstabilitet. Till den massiva listen på framkanten finns tre alternativ – ask, björk och ek.

Stommarna finns i standard höjder med möjlighet till specialanpassning. Vi tillverkar skåp och takanslutningar helt efter dina egna önskemål. Värnar man dessutom om miljön är detta ett bättre alternativ med naturens egna material.

Ring oss för personlig rådgivning

Anne – Louise Gustavsson, köksinredare
Tel: 0320- 20 70 31
anne-louise.gustavsson@kungsaterkok.se

Ingegerd Andersson, köksinredare
Tel: 0320- 20 70 34
ingegerd.andersson@kungsaterkok.se

Emelie Palm, Projekt/administration
Tel: 0320 – 20 70 37
emelie.palm@kungsaterkok.se