Köksmiljöer – Exklusiv

Lätta former i massiva material

I Kungsäter har köksbyggartraditionen mer än hundraåriga rötter. Du märker det på vårt sätt att bygga, med luckor och stommar i massivt trä och en utpräglad känsla för de små detaljerna. Det är detaljerna som gör ett kök personligt och noga anpassat till både ditt hem och din smak. Exklusiv från Kungsäter är ett säkert val om du vill ha ett kök att njuta av med alla sinnen!

Helmassiva kök

Man behöver inte vara expert för att förstå att massivt trä håller en livstid. Det är bara att försöka lyfta en stomme, och insikten om tyngd och gedigen kvalitet infinner sig direkt.

Vill man dessutom ha känslan och doften av 22 mm massivt oljat trä, så är valet enkelt. Men du kan lika gärna få den vitvaxad istället för oljad, då får du ett ljusare alternativ men behåller ändå träkänslan i massivt virke och gediget hantverk. Det går också utmärkt att lacka den. Då får du en yta som är enklare att sköta.

Vetskapen om det massiva träet har du ju i alla fall. Som andra alternativ på stomme kan du välja en björk-lamellstomme med furukärna, spärr- fanerad för bästa formstabilitet. Till den massiva listen på framkanten finns tre alternativ – ask, björk och ek.

Stommarna finns i standard höjder med möjlighet till specialanpassning. Vi tillverkar skåp och takanslutningar helt efter dina egna önskemål. Värnar man dessutom om miljön är detta ett bättre alternativ med naturens egna material.